1 Tochten 2015

Programma 2015

Vogelen op de Noordzee is een ervaring die elke vogelaar in Nederland eens moet hebben meegemaakt. Het geeft een inkijkje in het leven van zeevogels en levert vaak prachtige plaatjes op. Pterodroma is een groep vrijwilligers die dit graag wil delen met iedereen en daarom hebben we ook dit jaar weer enkele tochten mogelijk gemaakt.

Jan van Gent in het ochtendlicht (Foto: Martijn de Jonge)

Jan van Gent in het ochtendlicht (Foto: Martijn de Jonge)

Dagtocht met de Hendrik Karssen vanuit Den Helder

Woe 14/10   ***Nog 5 plaatsen***

(vertrekplaats op GoogleMaps)
8:30 – ca 16:00
(EUR 40,- pp)
Bij deze tocht varen we door het Noordzeegebied ten westen van Texel. We varen naar het ‘diepe gat’, een stukje diepere Noordzee waar we kans maken op leuke zeevogels zoals verschillende soorten jagers, Noordse Stormvogel of Grauwe Pijlstormvogel. Onze chum-o-mators proberen met visafval de zeevogels achter de boot te lokken. Dit is een bijzondere kans om deze vogels van dichtbij te zien en om mooie foto’s te kunnen maken. Om alvast een beetje de smaak te pakken te krijgen raden we je aan om eens onze eerdere reisverslagen te lezen. Alle daarin gebruikte foto’s zijn tijdens onze trips gemaakt. Bij goede waarnemingsomstandigheden zien we in dit gebied vaak ook leuke aantallen bruinvissen.

 

Dagtocht met de Hendrik Karssen vanuit Den Helder

zo 4/10  ***VOL***

 

Dagtocht met de Dageraad vanuit Lauwersoog

za 14/11 ***GECANCELED***

(vertrekplaats op GoogleMaps)
8:30 – ca 16:00
(EUR 40,- pp)
Bij deze najaarstocht varen we door het Noordzeegebied ten noorden van Ameland. We verwachten hier o.a. zee-eenden, Jan-van-Genten en jagers te gaan zien. Verder hopen we ook nog een staartje mee te pakken van de najaarstrek van zangvogels. Op goede dagen kan het op zee miegelen van de kleine zangvogels. Deze proberen volledig uitgeput zo snel mogelijk land te vinden, en heel soms landen ze dan op ons schip of zelfs bovenop de aanwezige vogelaars. Dit levert dan bijzondere plaatjes op.

Kopie van P1100085

 

 

Je kunt je aanmelden voor een tocht door bedrag over te maken op rekening NL08INGB0005003330 tnv Pterodroma Adventures ovv de datum van de tocht, en een email met je naam, adres en (mobiele) telefoonnummer te sturen naar pterodroma.adventures@gmail.com. (Als je meerdere mensen aanmeldt, dan graag de gegevens van alle deelnemers vermelden in de email.)

Als je van de nieuwe  tochten op de hoogte gehouden wilt worden per mail, stuur dan a.j.b. een berichtje naar pterodroma.adventures@gmail.com, dan nemen we je op in onze verzendlijst.

Of volg ons op Twitter.

Comments are closed.